S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov » Dogodki » 1. poslovna konferenca o računalništvu v oblaku

1. poslovna konferenca o računalništvu v oblaku

17 november 2010

Novi načini uporabe informacijske tehnologije, ki podjetjem omogočajo takojšno uporabo brez začetnih investicij.

Kdaj 17.11.2010
Kje Gospodarska zbornica Slovenije, dvorana A, Dimičeva 13, Ljubljana
Dodaj dogodek v koledar vCal iCal

Zaostrene gospodarske razmere silijo podjetja in organizacije k optimiranju in informacijska tehnologija je lahko ključ do znižanja stroškov in večje konkurenčnosti.

Dejstvo je, da tradicionalni pristopi k upravljanju informacijske podpore z vidika vodstva podjetij pogosto niso uspešni zaradi visokih začetnih investicij, previsokega TCO-ja (total cost of ownership) in prenizkega ROI (return on investment).

Računalništvo v oblaku predstavlja nove načine uporabe informacijske tehnologije, ki podjetjem omogoča takojšno uporabo brez začetnih investicij ter ob nižjih stroških upravljanja. Pri tem se do aplikacij in storitev dostopa preko spleta, zanj pa potrebujete le internetni dostop.

Prehod na računalništvo v oblaku omogoča še naslednje večje poslovne prednosti:

  • optimalna podpora poslovni rasti oziroma gibanju ter s tem povezanimi stroški IT – po principu: plačam toliko kot v določenem trenutku potrebujem, hitrejše uvajanje IT storitev v poslovna okolja, znižanje stroškov nadgradenj tehnologije (infrastrukture in aplikacij) nadgradnje, razpoložljivost in varnost zagotavlja ponudnik in je vključeno v ceno same storitve
  • zmanjšanje tveganj, povezanih z nepredvidljivimi prekinitvami tehnologij je skrb ponudnika; sproščanje strokovnih potencialov lastnih IT kadrov za večjo poslovno učinkovitost – omogočanje lastnemu IT kadru, da se lahko ukvarja z bolj pomembimi strateškimi projekti

Zbornik konference: http://www.gzs.si/pripone/30004/Zbornik2.pdf