S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov » Dogodki » Computers in Scientific Discovery 6 (CSD6) - mednarodna delavnica

Computers in Scientific Discovery 6 (CSD6) - mednarodna delavnica

21 avgust 2012

Kompetenčni center KC CLASS vabi na mednarodno znanstveno delavnico CSD6 z Nobelovim nagrajencem Haroldom Krotom.

Kdaj 21.08.2012 08:00 do
25.08.2012 18:00
Kje Portorož, Slovenija
Ime stika
Dodaj dogodek v koledar vCal iCal

Kompetenčni center KC CLASS vabi na mednarodno znanstveno delavnico CSD6 z Nobelovim nagrajencem Haroldom Krotom.

Računalništvo se za najrazličnejše namene uporablja v širokem spektru prepletajočih se znanosti kot so diskretna matematika, računalništvo in kemija. Computers in Scientific Discovery 6 je mednarodna znanstvena konferenca, ki si prizadeva združevati raziskovalce iz različnih področij omenjenih znanosti ter jih spodbujati pri snovanju novih sodelovanj in ustarjanju interdisciplinarnih povezav. V sklopu konference, ki jo organizirajo Inštitut Andrej Marušič, Univerza na Primorskem (UP IAM) v sodelovanju z UP FAMNIT, UP FTŠ, Turistica, IMFM in UL FMF, bo nastopilo štirinajst vabljenih predavateljev, vrhunskih znanstvenikov iz vsega sveta. Poseben gost konference bo plenarni predavatelj prof. dr. sir Harold Kroto, ki je za odkritje obstoja nove kemijske strukture ogljika, fulerena C60, prejel Nobelovo nagrado.

Vabimo vas, da se udeležite mednarodne znanstvene delavnice CSD6, ki bo potekala v prostorih UP Turistice (Obala 11a, 6320 Portorož).

Še posebej pa vas vabimo v petek, 24. avgusta 2012, ob 9.00 uri na predavanje prof. dr. sir Harolda Krota z naslovom »Science, Lost in Translation?«. Predavatelj bo preko orisa razvoja znanosti od razsvetljenstva naprej ponudil lastno vizijo o tem, kako pomembno se je v tem zgodovinskem trenutku otresti vseh spon, ki ogrožajo nadaljnji razvoj znanosti. V časih, ko nam preti nazadnjaški zdrs v srednjeveško temačno dobo, bi za preprečitev te nevarnosti bilo potrebno priznati pomembno vlogo pojavu interneta ter mlade vzgajati v duhu pozitivne naravnanosti do splošne razgledanosti.

Pri organizaciji delavnice sodeluje tudi kompetenčni center KC CLASS.

CSD6

Več informacij o tem dogodku...