S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov » Dogodki » EuroCloud dan 2012

EuroCloud dan 2012

23 maj 2012

Največji distribuiran dogodek s področja računalništva v oblaku.

Kdaj 23.05.2012
od 14:00 do 19:00
Kje Hotel Bernardin Portorož – Dvorana Sunset
Dodaj dogodek v koledar vCal iCal

EuroCloud je organizacija s področja računalništva v oblaku, ki združuje industrijo, državne institucije kot tudi raziskovalce in razvijalce v 28 evropskih državah. “EuroCloud dan” se v letu 2012 organizira prvič. Dogodek je unikaten projekt, v katerem sodeluje večina držav članic združenja s svojimi lokalnimi dogodki istočasno. Dogodek predstavlja največji distribuiran dogodek s področja računalništva v oblaku, saj ga organizira Italija, Portugalska, Slovenija, Madžarska, Francija, Nemčija, Nizozemska,Švedska (zastopa Dansko, Švedsko, Finsko), Austrija, Anglija, Irska, Romunija, Grčija.

Dogodke povezujejo štirje globalni govorniki, ki se bodo vključili v lokalne dogodke preko video konference. Dogodek bomo v Sloveniji letos organizirali v okviru NT konference v Portorožu.

Nagrade za najboljše storitve s področja računalništva v oblaku

Na slovenskem dogodku bomo podelili nagrade predstavnikom slovenskih podjetij za

Eurocloud-day

najboljše storitve s področja računalništva v oblaku, ki se bodo nato priključili Evropskemu tekmovanju. Predstavljen bo program za start-upe, ki ga bomo izvajali čez poletje s ciljem zagona in realizacije start-up idej, ki temeljijo na računalništvu v oblaku. Predstavljen bo eden večjih evropskih razvojno raziskovalnih projektov, ki ga v celoti sestavljajo slovenski partnerji iz industrije in raziskovalnih institucij – KC Class.

Globalni govorniki

Evropska komisarka  Neelie Kroes, odgovorna za program “Digital agenda” bo predstavila EU aktivnosti in programe za vzpostavitev čimboljših pogojev razvoja računalništva v oblaku. Predstavljena bosta dva primera dobre prakse, enega velikega in enega startup podjetja.

Predstavnik kitajske industrije s področja računalništva v oblaku dr. Lin bo odgovoril na vprašanja kot so: katere so priložnosti za evropske organizacije na Kitajskem, kakšno je stanje razvoja računalništva v oblaku na Kitajskem, ko se želi podati nekdo iz evrope na Kitajski trg računalništva v oblaku, kje mora začeti in kje so največje priložnosti skupnega sodelovanja med EU in Kitajsko na področju računalništva v oblaku. Dogodek bomo zaključili z okroglo mizo, ki bo prinesla odgovore na vprašanja:

  1. kako EU povezuje računalništvo v oblaku z inovacijami in gospodarsko rastjo ter katere strategije zasleduje,
  2. kako si predstavljamo konvergenco telekomunikacij in IT-ja,
  3. kako podjetje kot je Studio Moderna ocenjuje priložnosti računalištva v oblaku, katere priložnost ponuja za start-upe,
  4. kako pomembna je portabilnost in interoperabilnost in kaj bo na tem področju narejenega v bližnji prihodnosti,
  5. kaj pravi Microsoft kot eden od pionirjev o bližnji prihodnosti ter kakšne so dosedanje izkušnje.

Organizatorja dogodka sta Zavod e-Oblak in Zitex - (Gospodarska zbornica Slovenije).

Več informacij o tem dogodku...