S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov » Sklopi » Dokumenti » D1.6.1: Zahteve za nadzor in upravljanje storitev v oblaku

D1.6.1: Zahteve za nadzor in upravljanje storitev v oblaku

Projekt in mejnik izročka: P1, M6

Povzetek

Računalništvo v oblaku bi lahko predstavili kot le še en nivo storitev, ki že obstajajo v večini podatkovnih centrov, vendar v praktičnem smislu dodaja kar nekaj kompleksnosti pri upravljanju in avtomatizaciji. Eden najpomembnejših problemov je težava pri spremljanju oblaka v povezavi z drugimi ravnmi, kar pomeni, večina upravljanja doseže le meje samega podatkovnega centra. Specifikacija zahtev za nadzor in upravljanje storitev v oblaku ter specifikacija SLA predstavljata osnovo pri razvoju sistema za avtomatiziran nadzor CLASS/monitor. Specifikacija zahtev bo služila za osnovo arhitekturnemu načrtu sistema, ki bo osnova za postavitev sistema.
Dokument je razdeljen na aktivnosti, vsaka je posebej predstavljena.
Specifikacija zahtev za nadzor in upravljanje storitev v oblaku, obsega podrobno specifikacijo zahtev za potrebe nadzora storitev v oblaku, kar vključuje nadzor tehničnih karakteristik storitev, run-time karakteristik, nadzor verzij, metering storitev po uporabi. Poudarek je na avtomatizaciji nadzora brez potrebe po človeškem posredovanju v večini primerov.
Specifikacija zahtev za upravljanje storitev obsega podrobno specifikacijo zahtev za potrebe upravljanja storitev v oblaku, kar vključevalo instantiacijo storitev, clustering storitev, migracijo storitev, dehidracijo in hibernacijo, nadzor verzij storitev ter depreciacijo storitev. Identificirani so vidike upravljanja uporabe in njihovega omejevanja.
Specifikacija dogovora o nivoju storitve (Service Level Agreement – SLA) in strukture SLA za potrebe CLASS/IaaS obsega podrobno specificirano strukturo SLA in posameznih delov SLA, ki služijo kot osnova za definicijo predloge SLA in njeno implementacijo.
Specifikacija zahtev za nadzor infrastrukturnih virov, kar vključuje samodejno spremljanje in beleženje stanja omrežja ter obveščanje o izrednih dogodkih.