S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov » Sklopi » Dokumenti » D7.1.1: Zahteve projekta Storitve za podporo zdravstvu in varovanju okolja v oblaku

D7.1.1: Zahteve projekta Storitve za podporo zdravstvu in varovanju okolja v oblaku

Projekt in mejnik izročka: P7, M4

Povzetek

Dokument predstavlja predlog končne verzije poročila – Zahteve projekta Storitve za podporo zdravstvu in varovanju okolja v oblaku (izroček D7.1.1. projekta KC CLASS). Definicije vmesnikov povezljivosti navzven in uporabniških vmesnikov do projektov P1 – P3, P4 in P5, ki so del rezultatov naloge Izdelava formalne specifikacije projekta (T7.1.4), so zapisane v ločenem dokumentu »Definicija posplošenih vmesnikov P7 do KC CLASS«.

Področje, ki smo ga pregledali in analizirali je bistveno bolj kompleksno in obsežno, kot je bilo predvideno v prijavi projekta; primerov dobre prakse s tega področja je v tujini zelo veliko. Za celovit pregled bo potrebno analizirati obsežno zbirko analiz in poročil ter testirati funkcionalnosti številnih spletnih aplikacij. Dokument bomo zato v nadaljevanju še dopolnjevali in razširili, želja avtorjev je, da dokument živi skozi celoten potek projekta in da njegova vsebina odraža vse vidike inovativne informacijske podpore tej problematiki, z namenom uporabe raziskovalnih rezultatov v projektih v slovenskem zdravstvenem prostoru.

Dokument nastaja v okviru raziskovalnega dela znotraj delovnega sklopa: T7.1: Zbiranje, formalizacija zahtev in formalizacija specifikacij projekta, natančneje, kot rezultat nalog:

  • Zbiranje zahtev in popis definicij zahtev projekta, primerov dobre prakse in Health 2.0 direktiv, popis stanja v Sloveniji in svetu (T7.1.1.)
  • Pregled predpisov, metodologij in procesov, ki so v uporabi v RS (T7.1.3.)
  • Izdelava formalne specifikacije projekta (T7.1.4.)

 

Dokument je potrebno obravnavati skupaj z ostalimi dokumenti, ki so nastali kot izročki zgoraj omenjenih projektnih nalog. Pri obravnavanju vsebin, ki jih povzema ta dokument, smo se osredotočili na primere uporabe, ki jih je mogoče ustrezno umestiti v slovenski prostor. Dokument bomo v nadaljevanju projekta dopolnili v sodelovanju z identificiranimi pomembnimi akterji, ki so vpleteni v zagon slovenskega projekta e-zdravje, predvsem z Ministrstvom za zdravje Republike Slovenije.