S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov » Sklopi » Dokumenti » D7.3.3: Periodično poročilo o programju (programski opremi) projekta P7

D7.3.3: Periodično poročilo o programju (programski opremi) projekta P7

Projekt in mejnik izročka: P7, M18

Povzetek

V okviru aktivnosti 7.2  in 7.3 je nastala naslednja programska oprema (do M18):

  • 5.5 – Zbirka orodij za anonimizacijo podatkov.
  • 5.6 – Zbirka orodij za optimizacijo zdravstvenih problemov; Zbirka kliničnih poti v elektronski obliki; izdelana klinična pot za npr. zunajbolnišnično pljučnico v obliki BPMN notacije.
  • 5.7 – Zbirka šestih elektronskih interaktivnih gradiv prilagojenih različnim izhodnim napravam z vsebinami iz področij: vplivi onesnaževanja na zdravje (kvizi, večpredstavnost); teme: kvaliteta zraka, varovanje zdravja, energijska varčnost, CO2 odtis, trajnostni razvoj; vsebine bodo dostopne v virtualnem učnem okolju in na spletni strani KC CLASS.
  • 5.8 – Mobilna aplikacija eOkoljeTaru, ki omogoča interaktivni zemljevid obalne regije, na katerem so predstavljene trenutne stopnje onesnaženosti skozi več parametrov in komunicira z zalednim sistemom za zbiranje in analizo okoljskih podatkov TARU; študijska implementacija podpore k-drevesom v povezavi s predstavljanjem velike količine na množici lokacijskih podatkov; oblačne storitve za zbiranje in analizo okoljskih podatkov.
  • 5.9.3 – Oblačni storitve, ki jih podpira zaledni sistem MeteoAlarm za zbiranje in analizo meteoroloških podatkov o padavinah – toča alarm (vir: ARSO, http://www.arso.gov.si/vreme/napovedi%20in%20podatki/radar_anim.gif); Mobilna aplikacija MeteoAlarm, ki uporablja trenutno lokacijo (pridobljeno iz GPS senzorjev mobilne) in izpiše alarm o padavinah v bližini (ki vsebuje navedbo resnosti alarma ter oddaljenost in smer premika).
  • 5.9.5 – Spletna aplikacija najbližji zdravnik  znotraj portala iZdrav in mobilna različica aplikacije  najbližji zdravnik.
  • 5.9.7 – Zbirka orodij in študijskih algoritmov na temo povezovanja zgodovine stanja ozračja s številom pojavitev določenih diagnoz.