S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov » Sklopi » Dokumenti » D7.4.1: Periodično osveženo poročilo o validaciji in verifikaciji projekta P7

D7.4.1: Periodično osveženo poročilo o validaciji in verifikaciji projekta P7

Projekt in mejnik izročka: P7, M18

Povzetek

Vsebino (ideje za izročke) iz področja e-zdravja smo večkrat validirali v okviru javnih predstavitev, tako na mednarodnih konferencah, kot tudi na okroglih mizah in delavnicah v Sloveniji. Tam so bili prisotni predstavniki različnih ekspertnih in področnih skupin, ki delujejo na področju zdravstva v Sloveniji: Inštitut za varovanje zdravja, Zavod za zdravstveno varstvo, predstavniki različnih skupin, ki delujejo v slovenskih bolnišnicah (uprava, zdravniki, sestre, pomožno osebje), predstavniki Ministrstva za zdravje itd. Organizirali smo tudi okroglo mizo na temo elektronskih kliničnih poti, kamor smo povabili tuje predavatelje, ki so pokazali primere dobrih praks iz svojih držav.

Na področju e-okolja razvijamo alarmni sistem v sodelovanju z Luko Koper, kjer ima UP IAM postavljeno lastno merilno postajo. Izročke bomo validirali tako, da jih bomo delno odprli za javnost ter zbirali predloge za izboljšave in nadgradnje sistema, delno pa jih bomo navezali na poslovne procese organizacij s katerimi že sodelujemo ter partnerska podjetja povprašali po verifikaciji nastalih rešitev.

Načrtujemo da bomo izdelana e-gradiva validirali v sklopu projekta P5, ko bo le-ta omogočil uvoz izdelanih e-gradiv v spletne učilnice; validirati jih nameravamo z uporabo v šolskem okolju ter ob sodelovanju z nosilci drugih podobnih projektov. Druge mobilne storitve, ki bodo prosto dostopne za javnost, bomo validirali preko ustaljenih socialnih okolij in konceptov. Sistem za anonimizacijo bomo poskušali zasnovati tako široko, da ga bo mogoče uporabiti v okviru projektov eZdravje, ki jih pripravlja Ministrstvo za zdravje.

Področji smo zelo dobro analizirali še preden smo naredili natančen načrt dela in projektne naloge zastavili skladno s trendi, ki smo jih povzeli na podlagi lastnih izkušenj in na podlagi poročil svetovno priznanih organizacij, ki se strokovno ukvarjajo z raziskavami trga: Juniper Research, Forrester Research, Gartner Research. Identificirani izročki so tako nastali na podlagi tržnih raziskav, realnih problemov iz prakse, sodelovanja s potencialnimi uporabniki storitev e-okolja in e-zdravja, mnogih diskusij in primernega ciljno usmerjenega »lean« projektnega vodenja. Izročke nameravamo sproti testirati v praksi – v sodelovanju s končnimi uporabniki, katere bomo zaprosili za mnenja glede predlaganih študijskih rešitev in pilotnih konceptov.