S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov » Sklopi » Dokumenti » D7.4.2: Vmesno poročilo o tržnem potencialu rezultatov projekta P7

D7.4.2: Vmesno poročilo o tržnem potencialu rezultatov projekta P7

Projekt in mejnik izročka: P7, M18

Povzetek

V svetu imajo spletne zdravstvene storitve že precejšen pomen, kjub temu pa se še vedno razvijajo in bodo v prihodnjem obdobju postale še pomembnejše. Dostopnost do spleta je vedno večja in praktično omogočena vsem generacijskim skupinam, kar nam ponuja odlično priložnost za nadaljnji razvoj spletnih zdravstvenih storitev, kljub temu, da je sprejem le-teh razmeroma počasen. Raziskave kažejo, da uporabniki spletne zdravstvene strani obiskujejo predvsem, ko rabijo kakšno konkretno informacijo glede zdravja oz. ko zbolijo. Veliko bolj zaupajo specializiranim ponudnikom in priznanim imenom kot komercialnim spletnim stranem, težavo pa imajo z zaupanjem osebnih podatkov. Pričakovati je, da bodo uporabniki zaradi vedno večjih finančnih pritiskov na zdravstvene storitve in zaradi večje želje po nadzoru nad lastnim zdravjem spletne zdravstvene vsebine uporabljali vedno bolj.

Vse bolj so v porastu tudi mobilne aplikacije, in sicer tako za uporabnike zdravstvenih storitev, kakor tudi za plačnike in izvajalce zdravstvenih storitev. Mobilne aplikacije so vključene v naš vsakdanjik, vendar je delež uporabnikov mobilnih zdravstvenih rešitev še vedno razmeroma majhen. Uporabniki posegajo predvsem po mobilnih upravnih storitvah in storitvah z vsebinami za zdravje in dobro počutje. Da se trend sprejemanja obrača v pozitivno smer pa kaže tudi število ponudnikov aplikacij na mobilnem trgu, ki je vedno večje.

Razširjenost tako imenovanega e-okolja še ne dosega e-zdravja, vendar pa predstavlja pomemben vidik in bo v prihodnosti predvidoma dosegel vidno mesto v razvoju spletnih rešitev in aplikacij.