S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov » Sklopi » Dokumenti » Inteligentna analitika in modeliranje logističnega sistema

Inteligentna analitika in modeliranje logističnega sistema

Predlagana inovacija obsega orodje za natančnejše upravljanje s podatki logistične optimizacije na manjših področjih (npr. občina, mesto, regija), kjer ima uporabnik svobodo in možnost popravljanja (nadgrajevanja) cestnega omrežja z dodajanjem metapodatkov (lastni know-how podjetja). Ti podatki so v nadaljevanju uporabljeni v optimizacijskih algoritmih za uporabniku prilagojeno optimizacijo ter podporo odločanja v rednih in izrednih razmerah.
Inovacija sestoji iz vmesnika za sledenje signalu GPS (mobilna naprava) in za sporočanje dogodkov v center (vnaprej določeni dogodki, ki se pošiljajo ob sprotnem pošiljanju GPS koordinat), optimizacijskega modula, podatkovne baze (RDBMS + GIS + topologija omrežja) ter orodij za poslovno inteligenco in poročanje. Opira se na tehnologije ter javne baze zemljevidov, ki jih uporabnik z lastnimi kapacitetami nadgradi in s tem tvori hibridni logistični informacijski sistem. Vključeni so specifični optimizacijski algoritmi, in sicer za razvoze iz centralnega skladišča (npr. dostavljanje dobrin na lokacije) ter algoritmi za razvoze s pokritjem usmerjenih povezav (uporabni npr. vzdrževanje cestnega omrežja). Algoritmi omogočajo upoštevanje širokega spektra dodatnih omejitev, ki izhajajo iz potreb v praksi ter so implementirani s pomočjo hevristik, ki učinkovito in skalabilno uporabljajo razpoložljivo procesorsko moč (v računalniškem oblaku).