S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov » Sklopi » Dokumenti » Razvoj sistema za zaznavanje ter obveščanje o različnih neželenih dogodkih pri starejših stanovalcih na njihovem domu

Razvoj sistema za zaznavanje ter obveščanje o različnih neželenih dogodkih pri starejših stanovalcih na njihovem domu

Inovacija se nanaša na področje sistema za zaznavanje in obveščanje v primeru neželenih dogodkov pri starejših stanovalcih na njihovem domu. Starostnik, ki živi v samostojnem gospodinjstvu, je podvržen večjemu tveganju, da bo prišlo do neželenega dogodka (begavost, dezorientiranost, slabost, padec, podhladitev ipd.), kar zmanjšuje njegovo sposobnost za samostojno bivanje doma. Starostnik želi še naprej živeti čim bolj samostojno življenje, pri tem pa potrebuje določeno mero oskrbe s strani svojcev ali organizacij, ki bi ponujale tovrstne storitve. Poleg tega si želijo tudi svojci zmanjšati obremenitev, ki jim ga predstavlja skrb za starejše ter zmanjšati tveganja.
Rešitev je zasnovana preko ustrezne komunikacijske in senzorske opreme, ki zaznava neželene dogodke pri starostniku doma, ter o tem, po določenem protokolu, obvešča svojce ali ustrezne strokovne službe. Z uporabo virtualnih senzorjev ter gruč senzorjev, ki so vpeti v oblačno infrastrukturo, je omogočena izvedba in podpora različnim scenarijem za posredovanje sporočil in alarmov, ter protokolom v odvisnosti od okoliščin in načina uporabe.
Arhitekturno je rešitev zasnovana z naslednjimi pod-sestavi: senzorika (posamezni senzorji, gruče senzorjev, virtualni senzorji), senzorska platforma, oblačna infrastruktura (senzorski, strežnik, aplikativni strežnik, sporočilni strežnik) ter pripadajoča komunikacijska oprema za prenos podatkov ter sporočil do uporabnikov.